Internship – Week 1

 Zaterdag 25 Februari 2017

Vrijdag 24 februari kwam ik in de avond aan in Faro na een vlucht van drie uurtjes. Veel kansen om te verkennen heb ik toen dus nog niet gehad. Want rond een uur of 23 ben ik meestal K.O. Maar de dag nadien werd ik al meteen uitgenodigd voor een potje paintball met de collega’s van Dengun. Over een warm ontvangst gesproken! Een ideale manier om de nieuweling eens hardhandig aan te pakken, dachten ze daar waarschijnlijk. Maar voor mij was het dan weer de ideale manier om de bazen eens aan te pakken. Toffe groepsactiviteit met lekkere barbecue (op zijn Portugees, dus zo zout mogelijk)!

De activiteit was van ‘s morgens tot in de namiddag. Ik had dus nog tal van tijd om de blauwe plekken te bewonderen en een stapje in Faro te zetten, ik trok mijn loopschoenen aan zonder idee waar te lopen. Mijn missie was een route uitstippelen naar Dengun. Ik trok naar het plaatselijke park waar tal van andere lopers te zien waren en waar ik sowieso elke dag moest passeren. De route naar daar viel goed mee, maar volgende keer toch maar met de fiets om niet bezweet aan te komen.

Zondag 26 Februari 2017

Met een fiets die ik de dag voordien van een collega gekregen had / opgeëist, trok ik naar de andere kant van Faro. Praia de Faro, oftewel het strand. Net wat anders dan het strand van Oostende of Middelkerke. Het weer liet het mij nog niet toe om een duikje te nemen in mijn Speedo, dus hield ik het maar bij een kijkje nemen en een boek lezen met het nodige drankje (uma cerveja, por favor).

Maandag 27 Februari 2017

Eerste werkdag en kennismaking met het bedrijf Dengun en mijn supervisor Ha. Eerst werd er overlopen in de lokale koffiebar wat er van mij verwacht werd. Mijn taak zal bestaan uit het worden van een Internationale Market Researcher voor één van hun producten (ManageCrops). Exciting stuff! Dit met ondertussen het drinken en eten van um café e um pastel de nata. Jaja ik probeer hier enkele woordjes op te pikken 😉 De rest van de dag bestond vooral uit nog enkele kleine taakjes zodat Ha meer inzicht in Kaj kon krijgen. Ook een leuk ding: het merendeel van de mensen in Portugal gaan lunchen in de middag in één van de lokale zaken. Ze kiezen hier voor een plata do dia, 3,5 euro voor een degelijke maaltijd! De boterhammetjes met choco voor de rest van de week houd ik maar gewoon achterwege.

Dinsdag 28 Februari 2017

Omdat Dengun een product in de Benelux wilt introduceren, is het vooraf interessant om mensen te vinden die over soortgelijke topics praten. Dit was dan ook mijn taak, niet gemakkelijk te vinden en vereiste wel enige moeite.

Donderdag 2 Maart 2017

Speciale dag voor mij, bday time! 23 jaar geleden kwam ik op planeet aarde geland. Niemand was hier natuurlijk van op de hoogte en omdat ik van de nodige aandacht houd had ik enkele dozen koekjes als traktatie bij met een blad papier erboven dat ik jarig was. Jawel, missie geslaagd: ergens in de middag brachten de collega’s mij een taart en zongen ze Portugese liederen. Waar ik niets van verstond, kans is dus groot dat ze mij aan het uitlachen waren. Dat begrijp ik volkomen waarom! De dag nadien had Ha een specialer etentje geregeld in een lokale hamburgertent. Dat ging er zonder probleem en met veel plezier in..

Zaterdag 4 Maart 2017

Weeeeeeekend! Tijd om uit te slapen, of toch niet? Om 7u uit bed gerold en klaar om te gaan fitnessen. Kwestie van die kathedraal in orde te houden en te kunnen shinen op het strand over enkele weken. De rest van het weekend bestond dan weer meer uit Faro nog meer te verkennen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *