Internship – Week 2

Maandag 6 Maart 2017

Weer een nieuwe werkweek voor de boeg, deze week waren de taken over het algemeen redelijk eentonig. Dit was moeilijk op een andere manier mogelijk. De week voordien moest ik dialogen opstellen voor mensen die over de topics ‘arbeidsproductiviteit, IOT en Big Data in de tuinbouw’ bezig waren. Deze week ging het meer over de interactie met die mensen, mee over hun topics online (Twitter, Mailing,…) praten en zelf enkele vragen stellen over mijn topics. PAS OP, deze taak is niet geschikt voor mensen die niet graag blauwtjes lopen. Je zult verschieten hoe vaak mensen gewoon hun content online verspreiden en niet willen converseren met geïnteresseerde mensen. Dit is naar mijn mening verspilling van hun eigen tijd, ze zouden met interactie veel meer kunnen bereiken. Wasted opportunity!

Dinsdag 7 Maart 2017

Die taak werd eigenlijk de taak voor de rest van de week, zelf had ik nog wat andere taakjes om de vrije tijd af en toe op te vullen. In de avond was ook mijn tweede meeting met Luis, om te praten hoe we Managecrops (zoals eerder gezegd, hier vertel ik binnenkort meer over) zullen aanpakken in de Benelux. Eerste puntje waar ik hieraan zal kunnen werken is: het maken van een website. Zodat ik geïnteresseerde mensen, deze site kan voorleggen ter extra aanvulling van mijn conversatie met hen.

Woensdag 8 Maart 2017

Omdat mensen vaak naar het bedrijf waar ik voor werkte en mijn achtergrond begonnen te vragen. Was het voor mij nuttig om mijn profielen op Social Media aan te passen. Twitter moest er aan geloven, dit is een stuk professioneler gemaakt en LinkedIn aangepast naar mijn functie hier.

Vrijdag 10 Maart 2017

Ha nam mij vandaag mee voor een lunch met één van zijn vroegere stagiairs. Hij ging een bedrijf opstarten, dus was het voor mij interessant om eens te luisteren hoe hij dat ging aanpakken en wat hem nog te wachten stond. Zelf at ik ondertussen voor de eerste keer octopus, absoluut niet slecht! Weer veel bijgeleerd tijdens de lunch over het bedrijfsleven en het eten in Portugal.

Zaterdag 11 Maart 2017

Poging tot uitslapen, weer mislukt. Om 8u, na vijf keer wakker te worden toch maar uit bed gerold. Snel een kop koffie en wat eitjes naar binnengewerkt en richting fitness #nodaysoff. Deze dag heb ik voor de rest niet veel kunnen doen. Normaal stond er een voetbalwedstrijdje op het strand met enkele collega’s op de planning. Maar uiteindelijk niet doorgegaan (één van de boys was in slaap gevallen ;)). Zelf was ik op de één of andere manier verschrikkelijk moe, die dag heb ik dus gebruikt om wat slaap in te halen. Nuttig Kaj, zo naar het buitenland gaan en enkel slapen!

Zondag 12 Maart 2017

Snapchat-650127543

Poging tot uitslapen 2.0, oh jawel vandaag heb ik half 9 gehaald. Nieuw record! Vandaag was ik terug een stuk frisser dus kon ik Faro nog eens verkennen. Mijn uitstap vandaag verliep naar het Forum Algarve aka het Wijnegem Shoppingcenter van Faro. Daar heb ik rustig een ijsje gegeten en een koffietje, het was dan ook 22°. Niet slecht voor midden maart.. Uit verveling besloot ik daar nog wat verder te wandelen, tot ik Jumbo ontdekte! Niet de olifant en ook niet de Nederlandse supermarkt. Maar eigenlijk de Makro van Faro. Ik besteedde hier welgeteld iets van een twee uur. Eén uur om wat naar huishoudproducten te kijken (vraag mij niet waarom) en het andere uur om naar koffiemachines en katteneten te kijken. De dag vloog voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *