Online = Offline

Elke week zal ik een bepaald topic aanpakken dat me is bijgebleven van de week voordien. Deze week is dit Online = Offline.

Wat bedoel ik hiermee juist?

Veel mensen zijn asociaal online, ze posten wat op Twitter, Facebook of iets anders.. niemand reageert hierop en ze reageren zelf ook nergens op. Daar heb je toch weinig aan? Terwijl je hier juist een enorm voordeel uit kunt halen, je zit tenslotte gebruik te maken van Social Media om ‘Sociaal’ te blijven.

Ha vertelde me dat je Social Media moet vergelijken met een grote kamer of een hal. Er staan heel veel mensen in die allemaal praten. Je bent hier helemaal alleen in zonder iemand te kennen, hoe pak je dit aan? Sommige mensen pakken dit verkeerd aan en beginnen uit te leggen zonder dat iemand luistert (het voorbeeld van de asociale online mensen dus). Is het niet leuker als er plots iemand luistert, je onderwerp leuk vindt of zelfs begint te reageren? Juist ja.

Zelf stelde ik dit voor: je zorgt dat je als eerste in die kamer bent. Je wacht tot de mensen aankomen, je zoekt een groepje mensen dat over je onderwerp beginnen te praten. Daar kan je dus al gemakkelijker een gesprek mee aanknopen. Nadat je die mensen al bereikt hebt, is de stap naar een andere groep gemakkelijker. Uiteindelijk heb je dus meerdere mensen bereikt en zullen de groepjes in elkaar vloeien.

Weet je niet goed hoe je het online moet aanpakken? Beeld je dan de persoon waar je tegen spreekt offline in. Bekijk het als een gewoon gesprek face-to-face. Dit zal het al een heel stuk makkelijker maken. Online en offline passen als het ware als een puzzelstuk in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *