Internship – Week 3

Maandag 13 Maart 2017

De taken die ik deze week gekregen heb, gaan vooral over het te vinden zijn op het internet. Als je mij nu opzoekt zul je mijn Facebook, Twitter, LinkedIn,… vinden. Maar die zijn niet echt relevant voor mijn latere carrière. Vooral die gekke foto’s dat er soms eens tussen komen piepen.

Om alles wat relevanter te maken (toch zeker voor deze stage). Moet ik een landingspage maken, een landings wat? Met andere woorden, een website bestaande uit welgeteld één pagina. Klinkt simpel toch? Toch niet helemaal waar, mensen moeten naar je pagina gaan en er op blijven. Als ze op je pagina gaan en het hen niet interesseert klikken ze het meteen terug weg. Niet echt nuttig dus. Hiervoor moest ik dus op verschillende manieren de mensen ‘triggeren’. Op de pagina worden veel vragen gesteld, zodat de bezoekers nadenken. Als ze aandachtig de site lezen zullen ze ook zien dat ze er iets voor terug krijgen. Het gaat hier namelijk over een onderzoekspagina van een stagiair, die nog niet helemaal thuis is in de tuinbouwsector. Ik heb meningen van mensen nodig, gegevens,… Die zaken kan ik zelf analyseren en terug naar de onderzochte mensen brengen.

3_1355786341

Om mijn werk van die dag te belonen nam Andre (een collega) mij mee voor weer een andere lokale specialiteit. ‘Salam de biscuiti’, eigenlijk een beetje als een salami maar dan met chocolade en biscuits. Alweer een nieuwe verslaving ontdekt.

Dinsdag 14 Maart 2017

Interessante dag vandaag, een telefoongesprek gepland met een mogelijke concurrent in de Benelux. Ik wilde zoveel mogelijk mensen bevragen wat ze vinden van de topics waar ik me tegenwoordig mee bezighoud. Ik vroeg daarnaast ook hoe zij te werk gaan op de markt en of hij tips voor mij heeft. Natuurlijk gaf hij niet te veel interne informatie die wij rechtstreeks zouden kunnen gebruiken in onze bedrijfsvoering. Het was een interessant gesprek en weer veel nieuwe ideeën te weten gekomen over de markt en de producten.

Donderdag 16 Maart 2017

Vandaag weer een interessante dag, veel regen en onweersbuien. Met de fiets naar het werk gaan, zit er niet in. Normaal gezien zou ik met een collega naar werk kunnen rijden, maar aangezien ik om 8u30 nog in de fitness zat en hij tegen 9u op het werk moest zijn. Niet mogelijk. Ik besloot de bus eens te gebruiken en mijn lot in handen van het openbaar vervoer te leggen. Slecht idee! Nadat ik na enkele minuten had ontcijferd waar er een bushalte te vinden viel, ging ik er direct naartoe. Mee dat ik begon te wandelen reed hij al voorbij. Pech gehad, al een geluk kan ik gewoon een Uber bellen dan. Op 5 minuutjes naar het werk. Ik geraakte gelukkig terug naar huis met een collega.

Vrijdag 17 Maart 2017

Met het verkeerde been uit bed gestapt vandaag denk ik. Met het naar het werk rijden mijn fietsslot kwijtgeraakt. Met iets uit mijn rugzak te nemen, een stoel kapotgemaakt. Met op mijn fiets te klimmen mijn oortjes kapotgemaakt. Kwestie van de week in stijl af te sluiten.

Zaterdag 18 Maart 2017

img_20170318_120301.jpg

Vandaag kwam de zomer weer dichtbij, het werd boven de 21° en geen wolkje in de lucht. Ik bracht de dag vooral door met wat rond te rijden met de fiets door Faro. Ik bracht weer een bezoekje in het Forum om nieuwe oortjes en een fietsslot te kopen, die ik de dag voordien kapot had gemaakt. De rest van de dag zat ik gewoon op mijn gemakje in de zon.

Zondag 19 Maart 2017

Het weer was weeral top, tijd voor een looptochtje te plannen. Ik liep weer naar het park en deed iets van een 8 km. Op zich niet super veel, maar dat betekend niet dat het niet vermoeiend was. De weg naar daar valt goed mee, de helling af en ik ben er meteen. Maar de weg terug is een hel, kun je volgens mij zelfs vergelijken met het beklimmen van een berg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *