Internship – Week 4

Maandag 20 Maart 2017

Weer een interessante werkweek voor de boeg. Maandag stond nog vooral in het teken van de taken van vorige week verder af te werken. Dus zien dat de juiste mensen naar mijn website gaan en het formulier invullen. Enkele hadden hem ingevuld, maar niet genoeg. Zo zie je maar hoe moeilijk het soms is om mensen te bereiken. Dus heb ik nog verschillende posts gedaan op Social Media om mensen te bereiken.

Dinsdag 21 Maart 2017

Vandaag versterking van het team, Marc Bos (mijn buurman die ook de stage voor mij heeft geregeld) komt enkele daagjes meewerken met enkele projecten in Dengun. Maar ook aan ManageCrop. Recht vanuit het vliegtuig uit Rotterdam kwam hij hier werken achter de bureau. Hij was deze week niet de enige Nederlander die Dengun kwam helpen, maandag was Rogier aangekomen. Hij is hier vaker aanwezig om mee te helpen.

Die dag vond ik dat mijn productiviteit niet super was en vond ik dat ik nuttiger en doelgerichter kon werken. Daarover had ik dan ook een gesprek met Ha en Marc op een terrasje in de buurt. De doelen werden nog eens duidelijk overlopen, ik vond persoonlijk dat ik nog meer kon doen dus kreeg ik er nog wat extra leuke zaken bij. Mijn doel op het einde van deze stage? Minstens één klant voor ManageCrop werven, anders heb ik gefaald vind ik persoonlijk. Ik heb nog tot midden juni, maar zal alle tijd nodig hebben om dit tot een goed einde te brengen.

Woensdag 22 Maart 2017

IMG_20170322_141316

Interactie, interactie en nog meer interactie met verschillende potentiële klanten en geïnteresseerden. Vandaag staan er enkele leuke zaken op de planning! In de middag eten in Almancil (op 10 minuutjes van Faro, een plaats vol met Britten en Nederlanders) met de Nederlanders (Ha en zijn vrouw, Rogier, Marc) in een sushizaak. 14 euro voor een goed kwalitatief sushibuffet, mij hoor je voor die prijs niet klagen. Dat zou erg geweest zijn aangezien Ha weer eens trakteerde 😉 thanks Ha! Hierna bezoekje aan Vale Do Lobo, een golfresort met tal van grote huizen waar sterren zoals Cristiano Ronaldo, Louis van Gaal, José Mourinho,… vaste klanten zijn. De tocht verliep niet zo vlot, al die bochtjes en omhoog en terug omlaag, die sushi waar ik zes borden van op had. Iedereen was stilletjes aan ziek aan het worden, een paar pitstops waren dan ook noodzakelijk! Hierna snel terug aan het werk om nog zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Om 21u00 stond er nog een voetbalmatch gepland tussen de collega’s van Dengun, eindelijk kans om hier mijn voetballskills te laten zien. Ik beschouw mezelf namelijk als een mix tussen Pirlo, Ronaldo en Zlatan. Maar blijkbaar was het enkel het gedacht dat telt, veel heb ik daar niet opgebracht en een transfer zal er niet in zitten. Die kippenballetjes dat ik net daarvoor had gegeten zaten er daar misschien ook voor iets tussen. Na die match was het nog tijd voor een avondmaal. Maar toen we aankwamen was het al 23u30 en de keuken was gesloten. Een geluk dat Ha, Rogier en Marc al wat eerder waren doorgegaan en wat besteld hadden. Die typische Portugese keuken ging er snel in met de nodige rode wijn.

Donderdag 23 Maart 2017

Na bekomen te zijn van woensdag was het nu tijd voor het interessante werk, het contacteren van de bedrijven die het formulier op mijn website hadden ingevuld. Goede voorbereiding was hier essentieel voor. Marc stelde mij dit voor: kies 3 dingen die je wilt bereiken tijdens het gesprek. Die 3 dingen waren voor mij: gesprek, gesprek, gesprek. Eind april ben ik voor enkele dagen in België, de mama wordt er 50 dus dat feest mag ik niet missen. Dit is een ideaal moment om mijn ‘vrije’ dagen op te vullen met meetings (gesprek).

Het eerste telefoongesprek had ik al meteen prijs, donderdag 27 april mijn eerste meeting. Wat houdt dit in? Het product voorstellen, bevragen van de personen in kwestie en zien op welke vlakken wij kunnen verbeteren. Daarna moet ik al meteen richting Antwerpen voor een meeting voor een Start-Up bij enkele mogelijk geïnteresseerden (hierover binnenkort meer informatie, dit staat los van mijn stage)! De rest van de dagen hoop ik ook nog gevuld te krijgen.

In de avond vertrok Marc rond 19u weer naar huis.

Zaterdag 25 Maart 2017

IMG_20170325_164028

Maar ik bleef niet lang alleen, in de morgen stonden er ineens twee oude mensen voor de deur. Mopje, ik kreeg bezoek van mijn ouders. Zij wilden eens controleren of ik wel echt aan het werk was en waar ik verbleef. Een kleine rondleiding in mijn ‘appartement’ vooraleer ik ze meenam doorheen een verkenningstochtje in Faro. Eten en drinken in enkele lokale zaken, bezoekje aan Praia de Faro, het oude Faro en in de avond tapas eten bij een Portugees restaurant.

Zondag 26 Maart 2017

Snapchat-960993099.jpg

Deze dag was een beetje in het water gevallen, letterlijk dan. Ik ging met mijn ouders naar Lagos, bekend om de mooie rotsen aan het strand en place-to-be voor de surfdudes. Maar eens we daar waren en een lunch deden begon het non-stop te regenen. Het was best om hier dus rechtsomkeer te maken en ergens een overdekt winkelcentrum te zoeken. Forum Algarve it is! Resultaat: een broek en een vest. In de avond aten we weer in Almancil, deze keer in een Italiaans restaurant op aanraden van Ha. En jawel dit was dik in orde, lekker eten in een enorm gezellige zaak!

2 gedachten over “Internship – Week 4

  1. Ja Kaj ,…….die twee oudjes hebben het Belgische weer meegenomen, en het heerlijke zonnetje achtergelaten. Heel veel succes Kaj, ….. en die eerst klant binnen halen,….. makki voor jou, dat gaat je zeker wel lukken!
    Geniet er maar met volle teugen van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *