Internship – Week 6

Maandag 3 April 2017

Deze week geen doorsnee werkweek, maar een weekje opgescheept met het vriendinnetje Maxime.. 😉 Redelijk impulsief hadden we beslist om naar Lissabon te gaan, dit zonder plan maar wel met een hotel te boeken. Na een treinritje van 3,5 uur kwamen we eindelijk aan in onze gezellige kamer. Na snel te douchen was het de beurt om de stad een stuk te verkennen. We hadden geen plan, dus ook geen flauw idee waar te beginnen.

IMG_20170403_151337

We zochten naar de grootste winkelstraat, met het gedacht dat daar wel van alles in de buurt was. En gelijk hadden we, we kregen al meteen een eerste indruk van Lissabon. Met de eerste grote historische monumenten op een plein genaamd ‘Praia do Commerce’, gezellig. Mee dat we ons daar begaven, kreeg ik een bericht van iemand dat al een half jaar Erasmus deed in de buurt. In de avond gingen we met hem en zijn vriendin iets drinken op één van de vele ‘Miradou’s’ (uitzichten op de stad). Daarna gingen Max en ik verder om een hapje te eten. We vonden een sushibuffet voor een prijsje van  10 euro. Voor die prijs mogen we dus echt niet klagen en we zijn er uiteindelijk niet ziek van geworden. Win-win

Dinsdag 4 April 2017

IMG_20170404_201310

Deze dag was een rare dag. Ik had nood aan een nieuwe haarsnit, dus waarom niet meteen bij één van de betere zaken? We begaven ons naar Figaro, een bekende barbershop. Max mocht niet mee binnen, ‘Only gentlemen allowed’. Dus moest zij maar ergens de tijd zien te bedrijven met wat te drinken en ijsjes te eten. Op zich was dit niet zo een groot probleem. Wisten wij veel dat ik daar pas 4 uur later zou buitenkomen. Mijn wens aan de kapper: bijgewerkte baard en zij- en achterkanten van mijn haar terug wat korter. Resultaat: geen baard meer, enkel een sik en mijn bakkebaarden in driehoeksvorm. Mijn haar op mijn hoofd was amper aangepast, zelf kon ik niet mee volgen wat er gebeurde aangezien ik met de stoel omgedraaid van de spiegel zat. Ontevreden als ik was ging ik hier zo snel mogelijk weg, met schrik dat ze het nog harder zouden verpesten. Al goed had ik de steun van Maxime, die me recht in mijn gezicht uitlachte. Later in de avond zijn we mijn verdriet weg gaan drinken op dezelfde Miradou als de avond daarvoor.

Woensdag 5 April 2017

Woensdag stranddag in Carcavelos. Met een surfles erbij! Interessant aangezien wij er niet veel van bakte, ik was al blij dat ik 2 keer heb kunnen rechtstaan. Na de les gingen we als twee aangestrande walvissen een hapje eten om daarna verder te gaan naar het volgende strand in Cascais en enkele coole plaatsen daar. De speciaalste was ‘Boca do Inferno’, een rotsenstelsel aan het water. Was heel mooi.

IMG_20170405_160016

In de avond gingen we terug naar Lissabon en was het tijd om de avond in stijl af te sluiten met een hapje eten in een gezellige pizzeria en een drankje op één van de specialere skybars. Een bar die je kunt bereiken via een parkeergarage in een gure lift. ‘Park bar’ kijkt uit op Lissabon en is zeker aan te raden.

IMG_20170404_181501.jpg

Donderdag 6 April 2017

Tram_28;_Lisbon_(5282021178)

Kleurtje opdoen en weer wat meer verkennen met ‘tram 28’, een ideale manier om de sfeer in de oude stad op te snuiven. In de avond aten we in een hamburgerzaak en wat voor één. Enorm lekker eten in een gezellige zaak voor niet al te veel geld. Wat kunnen we meer wensen?

IMG_20170406_202957

Vrijdag 7 April 2017

Laatste dag, dus niet al te veel mogelijkheden om nog te doen. Wat rondwandelen en de tijd verdrijven alvorens ons treinritje terug naar huis.

Zaterdag 8 April 2017

Dagje om vooral uit te slapen, was niet al te productief te noemen. Het enige goede dat we die dag hebben gedaan is de grote kuis. Dit aangezien mijn verhuurders precies niet weten hoe dit moet.

Zondag 9 April 2017

Dagje met een poging tot productiviteit. Een looptochtje en het bakken van een cheesecake. Het eerste is succesvol gelukt, maar het tweede blijft nog even een vraag..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *