Virtuele Interactie

Mijn weekje vakantie in Lissabon betekend niet dat ik een weekje heb stilgezeten. Naast dat ik sociaal nog actief ben gebleven (in mijn vrije momenten opzoek gaan naar interessante mensen online,…). Heb ik mijn ogen ook open gehouden voor bepaalde marketingtechnieken.

maxresdefault

Zo viel het Tomi-bord mij bijvoorbeeld op. Zowel in Faro als Lissabon hebben we er verschillende tegengekomen. Tomi is een interactief digitaal platform gemaakt in Portugal, speciaal voor inwoners of toeristen.

Het is vooral gericht op het verbeteren van de stedelijke mobiliteit. Je krijgt nuttige informatie over het openbare vervoer (uren en locaties waar de bus vertrekt bijvoorbeeld). Maar ook nieuws, agenda en een map met informatie van de stad. Tomi is meestal gesitueerd op een strategische plek waar veel mensen voorbij komen (net buiten de metro-uitgang, monumenten,…). Ben je opzoek naar een bepaald restaurant? Geef de naam in en je zal een route krijgen die je zelfs naar je eigen telefoon kunt doorsturen. Selfies maken gaat ook, die je dan via je mail aankrijgt of meteen kan delen op social media. Win-win, zij krijgen je mail en telefoonnummer en jij je opgevraagde informatie. Dit kunnen ze altijd voor andere doeleinden gebruiken zoals marketingcampagnes.

17858494_1614660461897255_2009902899_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *