Drip-Marketing

Kaj Vermeiren is de best

Mijn wekelijks topic, dat ik normaal zou bespreken heb ik een beetje verwaarloosd. Dit omdat ik vaak moeilijk tussen één bepaald onderwerp kan kiezen. Ik zie de gehele stage als een interessant leerproces waar ik echt elke dag iets bijleer. Maar iets waar ik deze week mee bezig ben geweest is ‘Drip-Marketing’.

Ik had hier nog nooit over gehoord, maar Ha had mij in het begin van de stage al verteld dat dit de toekomst is. Ik had hier al wat informatie over opgezocht en af en toe iets uitgeprobeerd. Maar nu sinds kort is het ook de bedoeling om dit proces door te voeren in mijn stage en later wordt dit verder gebruikt in Dengun zelf.

Automation

Automation, dat is de key van drip-marketing. Om het redelijk kort samen te vatten en niet al te ingewikkeld te maken zal ik hier wat meer over vertellen. Iedereen kent wel email-marketing, het merendeel van de mensen haat dit ook. Dat is het proces dat begint wanneer je je aanmeld op een nieuwsbrief of dergelijke op een website, daarna ontvang je om de zoveel weken / dagen mails. Drip-marketing is nog een stap verder, het is een slimmere manier voor bedrijven om mails te sturen omdat zo goed als alles automatisch gebeurd.

Je begint op dezelfde manier als de traditionele email campagnes, met een bepaalde pop-up op je website te voorschijn laten komen. Voordat je daarmee begint, moet je al een heel proces hebben vastgelegd met de zaken die je wilt bereiken en je interessant vindt. Zo kan je bijvoorbeeld controleren of mensen je mails openen. Degene die je mails openen, ontvangen andere mails dan de mensen die je mails verwijderen. Je stelt zelf in op welke tijdsfrequentie de mails verstuurd worden, een week later? een maand later? Maakt niet uit. Je kunt hier heel ver meegaan.

Je stelt de zaken die je belangrijk vindt op voorhand in en voor de rest hoef je niets meer te doen. Je doet ongeveer hetzelfde als de gewone email marketing maar hier krijg je er meer uit en moet je minder zelf doen. Je krijgt meer aandacht en kunt beter op de interesse van de klanten inwerken. Je bent dus uiteindelijk ook een beetje psychologisch bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *