Internship – Week 12

Maandag 15 Mei 2017

De eerste paar dagen heb ik vooral gebruikt om mijn website af te werken en de e-mailcampagne in gang te steken. 26 mei komt hopelijk alles eindelijk online. Dan heb ik toch al iets waar ik op kan terugkijken wat ik afgewerkt heb tijdens mijn stage.

Hamburgeeeeeeeer

We begonnen de week goed met een lunch in een Hamburgeria, 7 euro voor een burger van heel goede kwaliteit met lekkere frietjes en als afsluiter Ginjinha in chocolade shotglaasjes. Ellis en Burgerij is er helemaal niets tegen. Alcohol drinken tijdens de werkuren is hier volkomen normaal.

Donderdag 18 Mei 2017

Begin van de agressievere aanpak om mijn doel van één klant en 20 leads te bereiken, telefoneren! Ik heb een hele lijst met bedrijven in de tuinbouw. Ik bel hen op met de vraag of ze mee willen werken om onze applicatie op de markt te brengen. Met de vraag wat er in hun onderneming nog mist of wat ze zeker kunnen gebruiken. Dus niet direct met de vraag of ze geïnteresseerd in ons product zelf zijn. Maar met de vraag of we hen als onderneming kunnen helpen.

Met dit soort telefoneren heb ik niet al te goede ervaringen, voor school moesten wij een opdracht voor Telenet doen. Een enquête, ik heb een stuk of 300 mensen toen opgebeld waarvan maar iets van een 20 personen vrijwillig wilden meewerken. Dit laat me soms toch wel eventjes stilstaan dat het merendeel van de mensen behoorlijk onbeleefd kan doen als er iemand belt dat ze niet kennen. Tegen telemarketeers zeg ik nu ook heel vriendelijk dat ik niet mee wil werken aan hun onderzoek / verkoop / …

Zaterdag 20 Mei 2017

Vandaag een sportief dagje gepland met enkele collega’s waar ik al vaker mee heb afgesproken. André & vriendin, Joao, Pescadinha, Luis en ik besloten om naar het strand te gaan. De weersverwachtingen waren 27° dus optimaal. We speelden een mix van volleybal en voetbal. Redelijk uitputtend, vooral toen de bal het water in vloog. Ik besloot om in het water te springen en hem te halen (het water was nog niet al te warm). Dat zal een zicht geweest zijn toen ik daar als een hondje het water in zat te zwemmen. Kwestie van toch minstens één keer in het Portugese water geweest te zijn. Daarna dronken we nog een koffietje en gingen we eten in een lokale zaak in Montenegro. Een typische Portugese zaak waar ze jawel ‘Kebab’ hadden. Niet wat ik gewoon ben in België maar nog wel okee! Geslaagd dagje en nog eens een beetje kleur proberen te krijgen. De avond sloot ik af met een emmer hotwings in KFC, de rest was te lui om mee te gaan.

Zondag 21 Mei 2017

Zondag josdag, series en films kijken de hele dag lang. In de morgen toch nog even een ontbijtje gaan halen in het stadscentrum. Een paar croissantjes en een koffietje! Ik voelde mij bijna weer even thuis. Daarna nog even inkopen doen voor mijn avondeten en de rest van de week. De avond eindigde ik met de film ‘White Chicks‘, kwestie van nog eens goed te lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *